Biografi

Dirch Passer kom til verden 18. maj 1926 på Østerbro i København.

Dirch Passers mor Ragnhild Passer, husker hans første dag i skolen: - Jeg var beklemt, og det var Dirch også. Men vi havde forskellig baggrund. Jeg fordi det var første skoledag, og Dirch var beklemt, fordi jeg fulgte ham. Det harmede ham, at han, den lille dreng - han var ret høj allerede - skulle følges af sin mor. Han var ikke en tøsedreng, og vi indgik den aftale, at jeg skulle følge ham, men i tre skrids afstand. Sådan gik der lang tid. Han travede i forvejen og jeg fulgte efter som en skygge. Dirch var strålende lykkelig. Han havde fået en ny skoletaske, men han blev først helt lykkelig, da jeg, hans trofaste skygge, holdt op med at følge efter ham. Den dag han helt alene gik til skole, var hans bedste - uden tvivl.

Dirch Passer nød rollen som storebror for sine søstre Marchen og Kirsten. Selv om jordemoderen og andre bekendte af Passer-familien sagde, at den dreng bliver skuespiller, så havde alligevel søstrene deres tvivl, for selv om Dirch elskede og klovne, og fyre brokker af, så var han så genert, at han kunne finde på og gemme sig i kosteskabet, eller hvor det nærmeste gemmested nu var, når der kom gæster.

Dirchs far, kaptajn Wilhelm Passer, så helst at sønnen fulgte i hans fodspor og gik til søs.

I drengeårene havde Dirch de samme interesser som alle andre drenge. Han elskede allerede dengang
og spille fodbold. Dirch's mor, Ragnhild Passer, har engang fortalt, at Dirch pludselig trådte ind af døren og absolut ville have lillesøster med i barnevognen til fodbold.

Baggrundshistorien var den, at en af hans kammerater var blevet drillet, fordi han havde sin lillesøster med til fodbold, og så var det at Dirch tænkte, at hvis de nu var to der havde lillesøster med, kunne det ikke gå helt galt.

Men han kunne også være uartig. Engang havde han hugget en tre-stjernet sølvske fra sin mor og pantsat den, for og få penge til og gå i biografen. Det resulterede i at Dirch fik en endefuld.

I skolen klovnede han meget, og det gik ud over karaktererne. Et af de fag det gik dårligst med var regning, og det var noget der kom til og følge Dirch senere hen i livet.

Da han kom ud af skolen, havde han allermest lyst til og blive skuespiller, men faderen ville have han slog de griller ud af hovedet, og derfor tog Dirch, stærkt tilskyndet af far Wilhelm, på søfartsskole.
Det gik nu ikke så godt med Dirch's sømandsliv. Han blev nemt søsyg.

Efter forskellige statist og småroller, fik Dirch sin egentlige revydebut i Fiffer-revyen 1949. Han stod i en folkedragt fra Dragør og sang: Lille Danevang-lille Dynevang.

Derefter gik det slag i slag med masser af teater - revy og filmroller, og det stod på lige til hans alt for tidlige død 3. september 1980.

Dirch Passer vil aldrig blive glemt. Han var så ægte dansk, og som en af hans venner udtalte efter hans død: Han var i alle livets forhold, et godt og ærligt menneske.

Dirch har levet sammen med adskillige piger, og var endda gift to gange, og tredie bryllup var allerede planlagt, da han døde.


Lene Poulsen: 1946 - 1949 (Kærester)

Sigrid Horne-Rasmussen: 1949 - 1955 (Gift). Sammen fik de datteren Dorthe (født 7. August 1951).

Inge Østergaard: 1955 - 1958 (Levede sammen)

Judy Gringer: 1958 - 1963 (Levede sammen)

Hanne Passer (født Bjerre): 1963 - 1975 (Gift 1970). Sammen fik de datteren Josefine (født 13. Januar 1966).

Bente Askjær: 1975 - 1980. (Levede sammen)